Circuit Spa Francorchamps

Race Circuit Spa Francorchamps

Het Circuit van Spa de Francorchamps kan sinds het begin van de jaren twintig op duizend-en-een fantastische en heldhaftige verhalen terugblikken.

In de begin jaren reden de piloten op een piste van aarde, achter het stuur van een helse machine. Het circuit werd bedacht door aristocraten uit Luik, in de magische driehoek tussen Francorchamps, Malmedy en Stavelot.

In 1939 bedacht het bestuur er een unieke bocht. De Raidillon – nabij l’Eau Rouge – zou bekendheid verwerven in de hele wereld, aanbeden door de piloten. De Raidillon is doorheen de jaren mee geëvolueerd met de motorsport. De bocht werd onder meer aangepast aan de veiligheidseisen van de FIA.

Het circuit is erin geslaagd de meest prestigieuze autowedstrijden – zoals de Formule 1 en de 24 uur – in Francorchamps te houden. Het Ardense traject heeft er te midden de prachtige natuur een krachtig karakter aan overgehouden. Een karakter dat moeiteloos aan de tijd heeft weerstaan.

Geen kilometer die hetzelfde is. De verschillende looponderdelen van de Spa Francorchamps Run bieden voor werkelijk iedereen een uitdaging.

Route beschrijving Spa Francorchamps

Neem de A2 richting Luik

(Na 11 km) komt u Belgie binnen ( volg de A25)

(Na 8,5 km) neem de a3 / E40 autobaan richting Aachen/ Verviers ( knooppunt Cheratte; let op dit is een ingewikkelde kruising)

(na 14 km) neem de afslag naar Trier / Verviers dit is de A27/E42 ( knooppunt Battice)

(na 22 km) neem afslag 10 voor Frnacochamps op de N640

blijf op de rechterbaan en volg de richting naar Stavelot / Malmédy / Francorchamps / N640

(na 2km) nee linksaf naar Rue de Spa / N62

(Na 1 km) als u aankomt in het dorp, vervolg uw weg naar links en volg de borden die u leiden naar het circuit en verschillende ingangen en parkeerplaatsen.

u rijdt nu op de Route du Circuit, deze blijft u volgen tot er ingang ' Ster' wordt aangegeven.

Hier kunt u parkeren.